RSS

Valokuvauskurssin ensimmäinen viikkotehtävä

09 Lok

Sosiaalisen median kurssi, jota varten tämän blogin perustin, ei ole ainoa kurssi jota tänä syksynä käyn. Muut jutut liittyvät enemmän tai vähemmän työhön, mutta kansalaisopiston valokuvauskurssille osallistun ihan vain omaksi ilokseni. Kurssi on kiva, mutta vaikea: minulla on hankaluuksia ymmärtää ja muistaa, mitä mikin asia tarkoittaa ja miten ne vaikuttavat lopputulokseen. Monta uutta asiaa opeteltavaksi yhtä aikaa on yleensä resepti jolla varmistuu se, etten opi mitään… Mutta koetan parhaani! Onneksi minulla on tukihenkilönä sisko, joka tuntee valokuvauksen salat ja joka tulkkaa silloin kun en ymmärrä kurssin viikkotehtäviä.

Ajattelin, että voisin käyttää tätä Sivupolkuja -blogiani myös valokuvauskurssin tehtävistä avautumiseen. Nyt esimerkiksi tänään olen ottanut kuvia niin, että olen säätänyt valotusta itse. Tehtävänä oli kuvata paikallaan pysyvää kohdetta eri aukon suuruuksilla ja sen jälkeen liikkuvaa kohdetta niin, että sen saisi pysähtymään kuvaan. Toisin sanoen piti yrittää nähdä mitä eroa on näillä kuvilla, tai siis piti itse saada se ero aikaan:

 

Oikealla f/3,5 ja suljinaika 1/20 s, ISO 400, ja vasemmalla f/8, 1/4 s ja ISO 400.

Ja sitten piti saada liike pysähtymään, ja jos oikein mielikuvitusta tiristää, voi kai tuon oikeanpuoleisen auton ajatella pysähtyneen – ainakin helpommin kuin tuon vasemman!

Vasemmalla f/6,3 ja 1/60 s ja oikealla f/2,8 ja 1/320 s.

 

Eli pitäisikö minun nyt olla oppinut se, että mitä suurempi aukko (pienempi luku), sen tarkempi kuva? Ja jos haluan kuvata liikkuvaa kohdetta, pitää suljinajan olla lyhyt.

Ääh, tunnen olevani pihalla kuin lumiukko. Ehkä kaikki selkiytyy torstaina, kun näitä viikkotehtäviä käsitellään yhdessä.

 

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : lokakuu 9, 2012 Kategoria/t: valokuvaustehtävät

 

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: