RSS

Vähitellen

24 Lok

Tähän asti olen ollut lähinnä sitä mieltä, että valokuvauskurssini vain lisää tuskaa. Kuvaamisesta menee kaikki ilo, kun näpsimisen sijaan pitääkin alkaa säätää aukkoa ja suljinaikaa eikä silti oikein osu oikeaan – kuvista tulee aina mitä sattuu, kun en vielä ymmärrä asetuksista mitään, kunhan sohin sinnepäin.

Tänään kuitenkin tajusin, että ilman tuota kurssia en olisi onnistunut ottamaan Vakiopaineen hämärässä näitä kuvia Vihreiden kuntavaalitilaisuudesta. Vanhalla pokkarillani tai kameran automaattiasetuksella kuvat eivät olisi edes tätä luokkaa, vaikka eiväthän nämä nytkään mitenkään huipputasoa ole. Mutta vähitellen ehkä opinkin jotain. Ehkä.

Kuvissa Jyväskylässä kuntavaaliehdokkaana oleva Paloma Hannonen sekä kansanedustaja Anni Sinnemäki.

Sitä myös pohdin, että jos tämä muistikirja – tai jokin muu blogi – olisi osa ammatillista verkkoidentiteettiäni, jota tässä nyt on pyöritelty jo parisen viikkoa verkkokurssilla, niin voisinko enää laittaa tekstiin kuvia poliittisesta tilaisuudesta? Voisinko olla blogissani jotain mieltä jostain asiasta, joka ei liity ammattiini, vai onko henkilökohtaiset asiat rajattava esimerkiksi juuri yhteiskunnallisten asioiden osalta jonnekin muualle? Onko poliittinen mielipide verkkoidentiteetissä ammatillinen riski?

 

Mainokset
 
2 kommenttia

Kirjoittanut : lokakuu 24, 2012 Kategoria/t: kuuntelemassa, valokuvaustehtävät

 

Avainsanat: ,

2 responses to “Vähitellen

 1. Anna E. Haverinen

  marraskuu 1, 2012 at 9:34 am

  Tiedän aika monen tutkijan käsittelevän politiikkaa ja vaaliasioita omassa blogissaan, enkä näe niiden olevan mitenkään riski vaan ennemminkin hyöty, jolla tutkija voi osoittaa omaa henkilökohtaista mielipidettään sekä perehtyneisyyttä ns. päivän polttaviin. Toki on jokaisen oma valinta miten haluaa omaa vakaumustaan verkkoidentiteetissään julki, mutta esimerkiksi sinun osallasi en näkisi vihreyden olevan mikään riski. 🙂 Eri asia olisi, jos edustaisit äärioikeistoa tms. poliittisesti arkaluontoista näkemystä.

   
  • kirsimaria

   marraskuu 3, 2012 at 8:34 pm

   Ehkä tietty maltillisuus on verkossakin plussaa, ja haluaisin uskoa, että ihmisellä on oikeus mielipiteisiin myös silloin kun hän hakee työpaikkaa. Olisi ankeaa, jos vain mielipiteensä peittämällä voisi saada työpaikkoja.

   Tietysti politiikan ja yhteiskunnallisten asioiden kommentointi ”ääneen” ja julkisesti edellyttää sitä, että on valmis ottamaan vastaan kritiikkiäkin omia mielipiteitä kohtaan.

   Itse en ole ainakaan toistaiseksi blogannut mistään kovin terävistä yhteiskunnallisista asioista, mutta tuli vaan nyt vaalien aikaan mieleen tämäkin puoli. En usko, että kovin herkästi alkaisin ottamaan kantaa, mutta en toisaalta halua alkaa omaa elämäntapaani ja arvojani peittämäänkään.

   Julkisessa ammatillisessä verkkoidentiteetissä on kyllä paljon miettimistä jos miettimään alkaa! 🙂

    

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: