RSS

Välillä taas valokuvia

24 Lok

Olen viime päivinä miettinyt pää sauhuten näitä some-asioita, mutta jottei tämäkään muistikirja aivan tukkeutuisi yhden teeman pohdinnoilla, laitan välipalaksi valokuvauskurssini tämän viikon viikkotehtävän ja omat ratkaisuehdotukseni siihen.

Meidän piti siis kuvata taas kaksi kuvaa. Eka tehtävä oli aika vaikea: piti kuvata ikkunan tms. edessä asetelma niin, että sekä asetelma että takana näkyvää maisema ovat oikein valottuneita. Kuvasin sitten valkoisella ikkunalaudalla tummaa kissaa, ettei liian helpoksi menisi. Kissa ei ole kokonaan musta, vaan tummassa turkissa on ruskeita täpliä. En onnistunut saamaan mielestäni oikein valottunutta kuvaa, mutta tässä on (ainakin minun koneellani) kissan turkki valottunut oikein ja ulkomaisemakin on vain hieman ylivalottunut.

Toisessa tehtävässä piti kuvata jotain julkista teosta kuten veistosta tai patsasta niin, että se valottuu oikein mutta sen sijainti myös erottuu selvästi. Kuvasin lempipatsaani Jyväskylässä, Oskari Raja-ahon Karhun, joka sijaitsee Rajakadulla. Tehdessäni Rajakadusta kertovaa kirjaa viime vuonna sain kuulla paljon Karhuun liittyviä tarinoita, minkä vuoksi veistos on minulle merkityksellinen ja täynnä elämää.

Nämä kaksi kuvaa lähetin näytettäväksi muillekin kurssilaisille, mutta tätä toista tehtävää varten kävin kuvaamassa myös Lounaispuiston pallopääpoikaa. Muistatteko tämän leikkitelineen? Pasi Ilmari Jääskeläisen romaanissa Harjukaupungin salakäytävät Lounaispuisto ja sen tienoilta alkava Älylän puutaloalue ovat erityisen maagisia paikkoja.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : lokakuu 24, 2012 Kategoria/t: valokuvaustehtävät

 

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: