RSS

Valokuvajumppaa

08 Mar

Some-asioita en ole jaksanut kauheasti viime päivinä miettiä – tai ehkä miettiä, mutta en tänne asti. Valokuvauskurssin tämän viikon tehtäväkuvat otin eilen illalla.

Tehtävä oli minusta aika vaikea. Piti kuvata samaa kohdetta, esimerkiksi keittiön pöydällä olevaa esinettä, käyttäen kolmea eri polttoväliä: mahdollisimman pientä, suurta ja jotain keskivaiheilta. Tavoite oli pitää kuvan kohde samankokoisena joka kuvassa ja selvästi kuvan pääaiheena.

Kuulosti helpolta, mutta vaati lopulta aika paljon jumppaamista. Kun zoom oli ääriasennossaan (polttoväli 100 mm), jouduin peruuttamaan eteiseen asti, että sain keittiön pöydältä mitään näkyviin. Kuvan ottaminen sellaisessa tilassa oli aika vaikeaa ilman jalustaa. Kun polttoväli taas oli pienin mahdollinen eli niin sanotussa laajakulma-asennossa, kuvan rajaaminen oli vaikeaa: vaikka sama esine oli kuvan keskeinen asia, tuli kuvaan vaikka kuinka paljon ylimääräistä reunojen ulkopuolelta. Keskivaiheilla kuvaaminen oli helpointa.

Halusin kuvata kynttilöitä, koska niiden valottaminen oikein ei ole ihan helppoa. Enkä onnistunut kovin hyvin. Kollaasissa tuossa yläpuolella iso kuva on polttovälillä 38mm, pikkukuvista ylempi polttovälillä 5mm ja alempi polttovälillä 100mm.

Ei nämä nyt ihan putkeen menneet, mutta lähetin ne silti. Tuskastutti kyllä, mutta sitten ystäväni sai minut nauramaan koko jutulle. Ihme tehtävä, ja ei todellakaan ole maailmanloppu jos en ihan mestarillisesti onnistunut. Hyvä että toiset, minä ehkä opin joskus, ehkä en. Pääasia että kuvaan, ja että lähetin sinne edes jotain vaikka mieli tekikin antaa periksi.

 

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : marraskuu 8, 2012 Kategoria/t: valokuvaustehtävät

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: